skip to Main Content
606 522 314 info@specialnizahradnictvi.cz
Jaké Jsou Výhody Klimatizace V Pěstírně?

Jaké jsou výhody klimatizace v pěstírně?

Abyste docílili požadované sklizně, musíte dodržet několik základních pravidel. Mezi ně bezpochyby patří udržení odpovídající teploty v pěstírně. K tomuto účelu skvěle slouží klimatizace, kromě výhod má ale i svá proti. Pojďme se na vše společně podívat.

Klimatizace pomůže udržet požadovanou teplotu v pěstírně

Určitě největší výhodou klimatizace v pěstírně je její schopnost ochlazovat i oteplovat vzduch podle aktuální potřeby. Pokud si pořídíte dostatečně výkonnou klimatizaci, pomůže vám udržet požadovanou teplotu bez toho, aniž byste museli pěstírnu větrat. Navíc klimatizace zvyšuje Klimatizace v pěstírně vám pomůže ušetřitefektivitu přidávání CO2. Proto pokud tento plyn do pěstírny přidáváte, nehrozí vám jeho únik při častém větrání. Můžete si také vybrat klimatizaci, která zároveň působí jako odvlhčovač vzduchu a získáte efektivní dva přístroje v jednom.

Vysoká cena a spotřeba energie

Na druhou stranu se klimatizace bohužel vyznačují relativně vysokou pořizovací cenou. Kvalitní zařízení s dostatečnou odvlhčovací schopností vás může přijít až na 20 tisíc korun. Navíc v případě, že potřebujete pořídit nástěnný typ klimatizace s venkovním agregátem, se cena může vyšplhat až na několikanásobek. Při použití klimatizace v pěstírně musíte také počítat s vyšší spotřebou elektrické energie. Nezapomeňte ale odečíst ušetřenou energii za provoz ventilátorů, které by bez použití klimatizace běžely častěji.

Pořiďte si kvalitní přístroj

Jakmile se rozhodnete pořídit si klimatizaci, nesnažte se spokojit s přístrojem, který má nedostatečný výkon. Taková investice pro vás znamená jen vyhozené peníze. Dejte také pozor při nákupu použité klimatizace. Čím je přístroj starší, tím více elektřiny spotřebuje. Můžete proto sice zaplatit méně Klimatizace se vyplatí i přes vyšší pořizovací nákladyza pořízení klimatizace, ve výsledku vás ale příliš velká úspora nečeká.

Při nákupu klimatizace nezapomeňte, že byste v pěstírně měli mít jeden odvod vzduchu navíc. Teplo totiž musí být odváděno ven z pěstebního prostoru. Pořízení klimatizace má své výhody i nevýhody, ovšem pokud to s indoor pěstováním myslíte vážně, vyplatí se zařízení pořídit. Klimatizace posune vaši pěstírnu o úroveň výše a zajistí vám mnohem lepší sklizeň.

Vzduchotechnika pro domácí pěstování

Vzduch a jeho správná cirkulace v pěstebním prostředí zajistí ideální podmínky pro vaše rostliny, díky kterým budou dobře a rychle růst. Vyberte si produkty pro vzduchotechniku z naší nabídky.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top
×Zavřít vyhledávání
Vyhledat