skip to Main Content
606 522 314 info@specialnizahradnictvi.cz
Fenomén Raw Food: Čerstvé Bylinky I Listovou Zeleninu Si Vypěstujete Snadno Doma

Fenomén Raw Food: Čerstvé bylinky i listovou zeleninu si vypěstujete snadno doma

V dnešní době existuje obrovské množství alternativních stylů stravování. Patří mezi ně i takzvané Raw Food. Vyznavačům tohoto zdravého životního stylu se říká vitariáni a jejich způsob stravování si můžete vyzkoušet i vy. Vypěstujte si doma bylinky a listovou zeleninu. Je to snadné.

Raw food je plné minerálů a vitamínů

Raw food je název pro syrovou, neboli „živou“ stravu, která neprošla tepelným zpracováním (nebyla zahřáta nad 42 °C). Bývá plná aktivních enzymů, minerálů, vitamínů a kvalitních živin. Všechno to, co tepelná úprava ničí, zůstává v raw stravě zachováno. Není divu, že si vitariáni oblíbili bylinky a listovou zeleninu. Poradíme vám, jak si je doma vypěstovat téměř bez námahy.S pěstebním systémem si bylinky snadno vypěstujete i doma

Vypěstujte si doma vlastní bylinky a zeleninu

Nejen, že jsou bylinky a listová zelenina zdravé, navíc jsou nenáročné na pěstování a zkrášlí každou domácnost. Vypěstovat si můžete oblíbenou bazalku, tymián, listový salát nebo třeba petržel. Pěstování bylinek a práci s nimi vám usnadní pěstební systémy. O co jde a jak to funguje?

Pěstební systémy umožňují zejména předpěstování velkého množství rostlin najednou. V některých pěstebních neboli klonovacích systémech můžete předpěstovat až 60 rostlin, setkáte se ale i se systémem pro jedinou rostlinku. Kromě předpěstování se pěstební systémy často využívají na pěstování bylinek v domácnosti.

Tip od Speciálního zahradnictví: V létě si nemusíte dělat starosti s osvětlením – chutné plody přirozeně dozrávají v zahradách. Seznam plodů, které můžete sbírat v červenci, i s jejich skvělými vlastnostmi, najdete zde.

Pěstební systémy usnadní a zrychlí pěstování

Pěstební systémy mají vlastní úsporné LED osvětlení, rostlinkám proto dodávají potřebné světlo, důležité pro úspěšnou sklizeň. Systém si můžete jednoduše umístit přímo do kuchyně, a bylinky tak můžete zpracovávat čerstvé, hned po sklizení.

Pěstební systémy mívají navíc kvalitní a pevnou konstrukci, která umožňuje umístění několika systémů na sebe do výšky. Kromě toho si můžete pořídit i plně automatizovaný pěstební systém, do kterého stačí pouze čas od času dolít vodu.

Díky pěstebním systémům efektivně využijete energii pro pěstování. Mívají velmi nízké provozní náklady a snadno se s nimi pracuje. A co je nejlepší, zaručují rychlý růst rostlin, a vy se tak můžete těšit na brzkou sklizeň.

Ideální prostředí pro růst zajistí pěstební box

Pro pěstování můžete využít také takzvaných pěstebních boxů. Vašim rostlinkám se v nich bude dobře dařit, zajišťují totiž ideální prostředí pro Vitariáni si oblíbili i zeleninurůst a vývoj. Boxy zaručují dokonalý odraz světla a tepelnou izolaci, která je v indoor pěstování důležitá. Pěstební boxy oceníte zejména v případě, že jste limitováni prostorem, pěstujete rostliny mimo jejich přirozené vegetační období anebo s vámi v domácnosti žijí mazlíčci, kteří rádi všechno ochutnávají.

Pořiďte si vlastní pěstební systém

Podívejte se na naši nabídku kvalitních a výkonných pěstebních systémů, se kterými si snadno a rychle vypěstujete oblíbené bylinky a listovou zeleninu.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top
×Zavřít vyhledávání
Vyhledat