606 522 314 info@specialnizahradnictvi.cz
Konopný Olej Je Rostlinný Zázrak

Blahodárný konopný olej a jeho účinky

Konopný olej je považován za přírodní klenot, který příznivě ovlivní vaše zdraví. Používá se ve speciálních výživových programech pro udržení nebo zlepšení zdraví. Obsahuje totiž všechny esenciální aminokyseliny a esenciální nenasycené mastné kyseliny nezbytné pro lidský organismus.

Kde se konopný olej bere

Konopný olej je rostlinný olej a získává se lisováním semen rostlin rodu konopí, která neobsahují THC, protože tato látka se v semenechKonopný olej se získává z konopných semínek nevyskytuje. Olej se dělí podle způsobu zpracování na rafinovaný a nerafinovaný. Ten nerafinovaný se získává lisováním za studena a obsahuje asi 80 % esenciálních mastných kyselin. Mezi nimi najdete kyselinu linolovou, alfa-linolenovou, gama-linolenovou a stearidonovou. Oproti ostatním přírodním olejům se konopný olej dá používat dlouhodobě, obsahuje mnohem menší množství nasycených mastných kyselin.

Dále byste v jeho složení našli fytosteroly, minerály (mezi které patří vápník, hořčík, draslík a železo) a vitamíny (A, E, D a některé ze skupiny B). Jelikož současný způsob života a stravování nezaručuje dostatečný přísun těchto prvků, jejich dlouhodobý nedostatek vede k celé řadě civilizačních chorob, od poruch zažívání přes onemocnění srdce a cév po sníženou imunitu. V tuto chvíli nastupuje konopný olej.

Stáhněte si e-book o konopí

K čemu je konopný olej dobrý

Konopný olej obsahuje omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny v ideálním poměru 3 : 1. Tento poměr podporuje funkci srdce a celého oběhového systému. Dále se olej z konopných semínek využívá na zvlhčování a výživu pokožky, podporuje růst vlasů a nehtů. Antioxidanty v oleji také působí proti procesům stárnutí a zklidňují. Díky omega-3 mastné kyselině DHA napomáhá konopný olej k výživě mozku, mozkové kůry nebo pokožky.

Jak se konopný olej využívá

Nejčastěji se konopný olej používá ke klasické konzumaci anebo se přidává do kosmetických a masážních přípravků. Při vnitřním používání působí antibakteriálně a regeneračně. V kosmetických přípravcích působí protizánětlivě, podporuje hojení ran, popálenin, lupénky, ekzému, akné, křečových žil, otoků a napomáhá zmírňování alergických reakcí.

Konopný olej v kosmetice pomáhá zpomalovat procesy stárnutí kůže, hydratuje a přispívá k eliminaci tvorby vrásek. Vlasy budou po použití lesklé, nehty tvrdé a svalstvo i klouby uvolněné.

V kuchyni vám konopný olej učaruje příjemně oříškovou chutí a vůní. Neměl by se ovšem zahřívat na teplotu vyšší než 180 °C, aby se zachovalyKonopný olej nabízíme i na SpeciálnímZahradnictví všechny prospěšné látky.

Objevte kouzla konopného oleje

Jak jste si sami mohli všimnout, konopný olej s sebou přináší samé výhody. Využijte ho v kuchyni nebo jako kosmetický doplněk a přesvědčte se sami, jak skvělý tento přírodní pomocník je.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *